0:00

Plutonierul major Mario-Ciprian Grecu, unul dintre membrii echipei de scafandri din cadrul ISU Neamţ, a demonstrat că se descurcă foarte bine şi la sporturile pe uscat. El a obţinut locul IV la Braşov Marathon (după ce a realizat un timp de 04:17:11), un rezultat excelent având în vedere că la start, la categoria 38 km/ 30-39 de ani, s-au aliniat peste 180 de participanţi, dintre care cel puţin 30 de profesionişti.

„Competiţia la care pompierul a participat este o etapă din Circuitul Carpaţilor”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Militarul a mai participat la asemenea competiţii şi a obţinut mai multe clasări pe podium – locul II la Piatra Craiului (categoria specială), locul III la competiţia Hit The Top (unde participanţii sunt selectaţi pe baza performanţelor anterioare, tipul traseului – vertical), locul II la Rarău şi locul III la Maratonul Mureş-Olt”.

Mario-Ciprian Grecu lucrează la ISU Neamţ din anul 2007, urmând o tradiţie de familie în cariera militară. Imediat după ce s-a angajat a urmat un curs de alpinist-intervenţie, continuându-şi astfel pasiunea din liceu, când a fost salvamontist-voluntar.

În anul 2012, după o serie de examene dure şi un curs solicitant, a obţinut brevetul de scafandru de intervenţie, iar din anul următor a început activitatea ca pompier-scafandru, dar participă şi la celelalte misiuni din competenţa unităţii, atunci când este nevoie. (C.M.)

Articolul precedentFC Ceahlăul: Ioan Mironaş demisionează şi lasă clubul în prăpastie!
Articolul următorPrietenii transpartinice la Târgu Neamţ: Harpa – Humulescu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.