Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Neamț, alături de colegii din cadrul Poliției Roman și cei ai Secției de Poliție Rurală Săbăoani, au continuat activitățile pentru creșterea siguranței elevilor și cadrelor didactice, la Liceul Tehnologic din Nisiporești. Pe 11 noiembrie au avut loc activități cu caracter informativ-preventiv, elevii dicutând cu polițiștii aspecte legale specifice mediului școlar. Fiecare activitate de acest fel este adaptată vârstei copiilor, iar interesul acestora este stârnit prin jocuri de rol și informații anti-victimizare.

”Copiii l-au primit în mijlocul lor pe câinele polițist Oscar, care i-a încântat, şi de această dată, cu exerciţii demonstrative, acesta fiind un adevărat ambasador al muncii de poliție”, a anunțt Poliția Neamț.

Atât cei mai mici dintre elevi, cât și cei ajunși deja aproape de examenul maturității au avut posibilitatea de a discuta cu oamenii legii pe teme precum prevenirea şi gestionarea bullying-ului, siguranţa rutieră, siguranța pe stradă, acasă şi pe internet, prevenirea traficului de ființe umane, a consumului şi traficului de substanțe psihoactive, precum și a apelurilor abuzive, activitățile constituind un bun prilej pentru promovarea profesiei de poliţist. (G.S.)

Articolul precedentDezbateri în prelungiri pentru taxa de turism la Piatra Neamţ
Articolul următorRecord la Maternitatea Roman: o femeie a născut al 9 lea băiețel
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.