Vineri, 11 noiembrie, Primăria Piatra-Neamț a organizat o dezbatere publică, pentru a-i consulta pe reprezentanții mediului de afaceri din zona hotelieră, pensiuni, tour-operatori pe marginea unei taxe de promovare a turismului. Inițial, aceasta a fost gândită ca un procent de 3% din banii plătiți pentru cazare de către turiștii veniți din alte părți ale țării sau din alte țări. Nemțenilor nu le va fi percepută o astfel de taxă.

Taxa ar urma să fie inclusă în preț, banii adunați pe final de lună ar fi vărsați la Direcția de Taxe și Impozite Piatra-Neamț de unde ar ajunge la Organizația de Management a Destinației (OMD) turistice Piatra-Neamț. OMD este o entitate formată din reprezentanți ai administrației publice locale și ai firmelor de turism, tour-operatori, care ar avea ca principal obiect de activitate promovarea orașului ca destinație turistică și organizarea unor activități în acest sens.

Dezbateri în prelungiri pentru taxa de turism la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa dezbatere a asistat pentru scurt timp și Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, venit la Piatra-Neamț pentru lansarea programului regional Nord-Est. Acesta și-a arătat deschiderea pentru astfel de dezbateri: “Orice decizie care afectează mediul de afaceri ar trebui să aibă la bază o astfel de dezbatere, un astfel de dialog”.

Nivelul taxei nu a fost încă stabilit. Administrația a propus 3%, mediul de afaceri a cerut 1%. Prima rundă de dezbateri nu a fost însă una concludentă, astfel încât s-a ajuns la concluzia că este necesară o nouă întâlnire, undeva la finalul săptămânii viitoare. După ce toate detaliile vor fi stabilite, noua taxă de turism va fi supusă aprobării Consiliului Local Piatra-Neamț. (Angela Croitoru)

Articolul precedentPropunere: Bacșișul va fi impozitat cu 10%
Articolul următorGALERIE FOTO Prevenire prin educație la Liceul Tehnologic din Nisiporești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.