Duminică, 10 septembrie, sute de locuitori ai comunei Păstrăveni s-au adunat cu mic, cu mare, la manifestările organizate şi dedicate acestora de administraţia locală, cu ocazia Zilei Comunei. Manifestarea a început cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi din comună, după care pe scenă au fost invitate oficialităţile locale şi judeţene: senatorul Emilia Arcan, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Laurenţiu Dulamă şi Ion Asaftei, consilierul judeţean Vasile Nica, primarul de Petricani, Ticuşor Vasiliu, primarul de Ţibucani, Dorin Butnaru, primarul de Bălţăteşti, Emilia Acozmei, alături de viceprimarul de Bălţăteşti, Giani Mihai Platon, cât şi consilieri locali ai comunei.

“Duminica este prilej de a ne odihni trupul, dar şi prilej pentru suflet de a aduce mulţumire lui Dumnezeu. Această zi, pe care domnul primar şi Consiliul Local au ales să aibă loc Ziua Comunei, a fost bine gândită să înceapă cu slujba de mulţumire pentru toate binefacerile pe care le-a primit de la bunul Dumnezeu. Felicităm pe domnul primar, pe cei din Consiliul Local, mulţumim şi dv. pentru prezenţă”, a transmis preotul Cristian, din satul Lunca Moldovei.

„Mulţumim pentru prezenţă oaspeţilor noştri. Am avut un an foarte greu, dar am avut şi realizări. Sunt mulţumit de ce s-a făcut în comuna noastră. S-au făcut mari investiţii, cum ar fi asfaltarea a 10 km de drumuri comunale, înfiinţarea reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare, construim un parc, extinderea sediului primăriei, am renovat exteriorul bisericii din Rădeni, am renovat dispensarul şi căminul cultural din Rădeni, am renovat şcoala din Rădeni 1, am rezolvat iluminatul public, am montat 32 de camere de supraveghere video şi multe altele”, a transmis primarul Anton Gorea.

„Felicitări, domnule primar, pentru organizare. Să vă mândriţi cu ceea ce realizaţi pentru comunitate. Transmit mesajul de susţinere al meu, al Consiliului Judeţean Neamţ şi al domnului preşedinte Ionel Arsene. Iniţiativele mele ca senator în Parlamentul României vor fi în sprijinul dv. şi voi pune accent pe sănătate, educaţie, cultură, justiţie şi administraţia locală. Mult succes, în continuare”, a spus şi senatorul Emilia Arcan.

Sărbătoarea a continuat cu spectacole oferite de îndrăgiţi artişti ai muzicii populare şi moderne, ca Adda, Mioara Velicu, Lorenna, Los Anonimos, Ansamblul „Floricică de la Munte” şi Narcotic Sound. (C.T. STURZU)