0:00

O lebădă moartă plutea astăzi, 1 februarie, în jurul prânzului, chiar lângă unul dintre pilonii barajului de la Bâtca Doamnei. Doar penele mai rămăseseră din ea, după ce probabil a fost mâncată de niște câini fără stăpân. Chiar noi i-am anunțat pe cei doi reprezentanți ai Parcului Național Ceahlău, aflați în patrulare în zonă, despre existența acestei leș.

„Facem patrulare în fiecare zi câte un echipaj în zonele Bâtca Doamnei, Vaduri și Pângărați. Am montat panouri de avertizare, mai ales în locurile unde oamenii pot ajunge cu ușurință la lebede și rațe sălbatice. Cu excepția acesteia, nu am mai găsit nicio pasăre decedată„.

Pescarii spun că lebedele găsite moarte, care au fost supuse testelor de gripă aviară, provin tot din zona barajului de la Bâtca Doamnei.

„Au găsit într-adevăr niște lebede moarte, dar erau înghețate. Ele au dormit noaptea și le-au înghețat picioarele și penele și nu au mai putut să se deplaseze. Spun băieții că de aici de la baraj de la conductele alea albastre le-au scos. Dacă ar fi bolnave ar trebui să stea galeșe, dar uitați ce vioaie sunt. Aproape s-au domesticit, că vin să mănânce din mâna omului”.

Un alt pescar a fost mai tranșant: „Astea sunt vorbe. Nu mai este America țara tuturor posibilităților, acum e România. Nu trebuie să ne speriem de așa ceva că doar nu mâncăm lebede”. (Ana MOISE)

Articolul precedentGabriela Baltag (CSM): „Justiţia în pericol de a cădea în capcana politicii!”
Articolul următorIPJ Botoşani: Bilanţ 2016
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.