0:00

Finalele Cupei României la volei (masculin şi feminin) au fost încărcate de dramatism, au fost presărate cu faze spectaculoase şi învingători cotaţi cu a doua şansă, dacă nde gândim la victoria fetelor de la CSM Târgovişte în faţa echipei CSM Bucureşti, proaspăt câştigătoare a Cupei Challenge.

Publicul a aplaudat la scenă deschisă ambele câştigătoare, CSM Târgovişte, la feminin şi Volei Municipal Zalău, la masculin. În meciul fetelor, Alexandra Sobo, de la CSM Târgovişte, care a evoluat mulţi ani la Unic, a fost preferata nemţenilor, iar la băieţi, prezenţa în lotul Zalăului a lui Ciprian Matei, Mihai Gheorghiţă şi Răzvan Mihalcea, foşti jucători ai municipalului pietrean, i-a determinat pe spectatori să încurajeze echipa ardeleană.

Spectatorii au avut parte de premii din partea sponsorilor, de un spectacol de majorete, dar şi de o cerere în căsătorie, între cele două finale, toate „orchestrate” de prezentatorul Cosmin Cernat. Fanfara de la Răceşti a dat o notă „rustică” spectacolului. Primarul Dragoş Chitic şi Emilia Arcan, preşedintele CJ Neamţ, au luat parte la festivitatea de premiere, alături de Gheorghe Vişan preşedintele Federaţiei Române de Volei, proapăt ales pentru al patrulea mandat consecutiv în fruntea forului român de specialitate şi Cătălin Nemţanu, fost elev al Colegiului Naţional „Petru Rareş”, cel care s-a ocupat de organizarea şi desfăşurarea turneului de la Piatra Neamţ.

Finalul manifestărilor a fost marcat de concertul Alesiei, dar, din păcate, echipele, susţinătorii, oficialităţile şi suporterii, părăsiseră în mare parte Sala Polivalentă din Piatra Neamţ.

„Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui evenument la Piatra Neamţ. Cred că oraşul nostru merită să aibă parte de spectacole sportive, oamenii apreciază efortul sportivilor şi, de aceea, această sală merită pusă în valoare la asemenea eveniumente. A fost o bucurie şi o onoare pentru mine să mă întorc acasă şi să mă ocup de organizarea finalelor. Sunt pietrean şi sunt mândru că fac parte din această comunitate”, a declarat Cătălin Nemţanu, a cărei fiică, Ioana Nemţanu,este o voleibalistă consacrată în plan european cu dublă cetăţenie: germană şi română. (Mihai STOIAN; FOTO: Gelu CRĂCANĂ)

Articolul precedentAndrei Ignat și-a lansat candidatura pentru Primăria Piatra Neamț
Articolul următorExcelent început de an pentru micuţii dansatori de la CS Ceahlăul
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.