Cele două echipaje din Neamţ (de fete şi de băieţi de la Şcoala Gimnazială  „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi), care au participat la etapa națională a concursului ”Prietenii Pompierilor” de la Târgoviște (12-15 iulie) s-au situat în fruntea clasamentului.

”Atât fetele, cât şi băieţii au obţinut cele mai bune punctaje”, a precizat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”Echipajul de băieţi a obţinut locul I, după un parcurs fără  greşeală, iar fetele au obţinut locul secund, după ce s-a realizat o departajare, pe baza timpilor obţinuţi, urmare a faptului că au obţinut acelaşi punctaj cu echipa de fete din judeţul Satu Mare. Echipajul de băieţi a obţinut, astfel, calificarea la etapa internaţională, ce se va desfăşura anul viitor în Austria”.

Profesoara Elena Tănase, coordonatorul celor două echipaje, a fost premiată cu o plachetă, iar plutonierul adjutant Irina Popa, care a contribuit la pregătirea elevilor, a primit placheta „Corectitudine şi echidistanţă”, pentru modul în care şi-a desfăşurat activitatea de arbitru. La competiţie au participat 9 echipaje de fete, 10 echipaje de băieţi şi unul mixt, care s-au calificat la această fază, după susţinerea etapei judeţene. (C.M.)