biciclete rastelPoliţiştii din judeţul Iaşi au pregătit un ghid, care ar trebui să-i ajute pe posesorii de biciclete să nu ajungă… foşti posesori de biciclete.

Oamenii de ordine au constatat că, „o dată cu creşterea temperaturilor, ne confruntăm şi cu o creştere a furturilor de biciclete. Mulţi cetăţeni, proprietari de biciclete sau nu, au o părere greşită despre locul de unde sunt sustrase bicicletele, crezând că hoţii acţionează cu predilecţie în spaţii publice/stradale. Realitatea diferă, statisticile de la nivelul judeţului Iaşi arătând că majoritatea furturilor sunt comise în scări de bloc, uscătoare şi boxe. În proporție de circa 90% furturile de biciclete sunt comise în municipiului Iaşi”, afirmă poliţiştii ieşeni.

«Ghidul de buzunar cu informații practice pentru siguranța bicicletei tale» prezintă informații utile privind modul în care acționează hoții care fură biciclete și un set de recomandări, care trebuie cunoscute și aplicate, pentru a-i ține departe pe infractori și a reduce riscul ca bicicleta ta să fie sustrasă”, precizează aceeaşi sursă.

Ghidul integral, în format PDF:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/07/iasi-biciclete.pdf

În perioada iulie-august 2016, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, derulează campania „PUNE FRÂNĂ FURTURILOR DE BICICLETE”, ce are drept scop creşterea gradului de informare al cetăţenilor din municipiul Iaşi cu privire la prevenirea furturilor de biciclete. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentVicele Gavrilescu, după ce a decis stropirea străzilor: „Bine că nu am fost huiduit!”
Articolul următorGALERIE FOTO Elevii din Neamţ – campioni naționali la ”Prietenii Pompierilor”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.