0:00

În seara de 22 martie, la ora 22:00, o patrulă de jandarmi montani din cadrul formațiunii din Bicaz a fost sesizată despre faptul că  două persoane, care se aflau într-o barcă cu motor, au întins mai multe plase de pescuit în Lacul  Izvorul Muntelui.

”Ajunşi la faţa locului, jandarmii nu au descoperit persoanele în cauză, însă au scos din lac 4 plase de pescuit monofilament în lungime totală de 140 m liniari”, a declarat lt. Marius Gămănuț, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamț.

”În cauză au fost întocmite documente procedurale de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere sau folosire a uneltelor de plasă de tip monofilament.  Actele împreună cu obiectele corp delict au fost predate Politiei Oraşului Bicaz, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale”.

Dacă vor fi identificate, cele ”două persoane” pot fi amendate cu sume de la 150 la 10.000 de lei și pot primi interdicție de a pescui între 1 și 3 ani. Jandarmeria Neamţ recomandă pescarilor să respecte legislația din domeniu și să nu utilizeze plase monofilament, care sunt interzise prin lege. (C.M.)

Articolul precedentControale în trafic la autovehiculele de transport persoane
Articolul următorPremierul Grindeanu la Piatra Neamț: Autostrada Moldova-Ardeal în faza actualizării studiului de fezabilitate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.