0:00

În perioada 22-24 martie, în întregul județ sunt controlate autovehiculele de transport persoane, scopul declarat al acțiunii fiind ”combaterea abaterilor săvârșite de acești participanți la trafic” și, implicit, prevenirea accidentelor rutiere.

Controale în trafic la autovehiculele de transport persoane, ZCH NEWS - sursa ta de informații”În cursul zilei de ieri, 22 martie, în urma filtrelor organizate, au fost controlați și testați 131 de conducători ai autovehiculelor destinate transportului public de persoane”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Polițiștii au aplicat 101 sancțiuni contravenționale și au reținut două permise de conducere, în urma abaterilor constatate”.

Interesant este că 11 amenzi au fost date pentru că transportatorii au fost prinși încălcând condițiile pe care ar fi trebuit să le îndeplinească pentru a exercita ocupația de operator de transport rutier, iar 7 pentru încălcarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă. Iar dacă după prima zi au fost găsite 100 de nereguli este ușor de presupus că în acest domeniu, ca de altfel și în altele, contează mai mult profitul decât siguranța călătorilor. (C.M.)

Articolul precedentProbleme cu înscrierea la clasa pregătitoare într-o școală din Roman
Articolul următorGALERIE FOTO Cum au luat… plasă jandarmii montani
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.