În Liga Națională de Handbal Feminin, CSM Roman a întâlnit, pe teren propriu, joi, 19 ianuarie, CSM Unirea Slobozia.  După o primă repriză, care s-a încheiat cu scorul de numai 9 la 6 în favoarea gazdelor, părerile erau împărțite: în timp ce spectatorii  acuzau ratările numeroase și de o parte și de alta, antrenorul echipei CSM Roman era de părere că „apărările au fost foarte bune„…

La pauză ceva s-a întâmplat la vestiare, fiindcă repriza a doua a arătat alte echipe parcă, dornice de  victorie și luptându-se pentru fiecare minge. La final, tabela a arătat scorul de 24-18 în favoarea gazdelor, scor pe deplin meritat, dar care – în mod cert – putea avea o diferență mult mai mare, dată fiind și diferența de clasă între cele două echipe, care s-a văzut foarte limpede  în joc.

Cele mai bune marcatoare au fost Iryna Glibko (CSM Roman) cu 9 goluri și Ana-Maria Horobeț (CSM Unirea Slobozia) cu 7 goluri. Tribunele Sălii Polivalente din Roman au fost, ca de obicei, pline.

La finalul partidei antrenorul echipei gazdă, Gheorghe Covaciu, ne-a declarat: „Am făcut foarte multe greșeli neforțate în prima repriză, ăsta e adevărul… Nu e permis să faci  7 greșeli acasă și 6 ratări numai într-o singură repriză… A fost un joc destul de tensionat și noi n-am fost în cea mai bună zi, dar… bine că am câștigat. Mulțumesc spectatorilor și galeriei care au nota 10 din partea mea și îi așteptăm la toate jocurile lângă noi”.

Antrenorul oaspetelor, Dumitru Muși, după ce s-a agitat pe margine tot meciul, după mai multe accese de furie, în care a contestat  deciziile arbitrilor, a declarat, în exclusivitate: „Am venit să jucăm un meci de handbal și, din păcate, am asistat la o demonstrație de lipsă totală de respect față de Regulamentul de handbal și față de munca unor fete până la urmă. Felicit echipa din Roman, o echipă grozavă, niște fete grozave… Nu cred că aveau nevoie… (îmi cer scuze, n-am folosit cuvântul în viața mea) de acești ordinari domni, care terfelesc jocul de handbal după pofta și buzunarul lor! Și de acest observator… Și la observatori le-am mărit și baremurile…

Izbucnirea domnului Muși se referea la cuplul de arbitri clujeni Sebastian Mârza şi Cristian Nedelea și la obsevatorul Viorel Vicea. Interesant este că acest cuplu de arbitri a mai făcut și în trecut obiectul unor nemulțumiri; nemulțumiri care nu s-au rezumat doar la declarații în presă. Iată ce scria „Pro Sport”, ediția din 6 februarie 2016: „Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a ratificat suspendarea arbitrilor Sebastian Mârza şi Cristian Nedelea din Cluj pe o perioadă de 2 luni, în urma adresei trimise de Comisia Centrală de Arbitri. Celor doi li s-a reproşat faptul că ar fi influenţat rezultatul partidei HC Zalău – SCM Craiova (scor 31-30), din etapa a 16-a a Ligii Naţionale„.

Fără alte comentarii. (D.A.)

Articolul precedentExamene DELF (franceză) la Colegiul Naţional „Petru Rareş”
Articolul următorACTUALIZARE FOTO Dacă aţi văzut-o, sunaţi la 112! E dispărută de 7 zile!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.