Aseară, 8 iulie, juniorii lotului lărgit de astronomie al României s-au reunit la Colegiul Național ”Petru Rareș” în vederea începerii pregătirii pentru desemnarea celor trei elevi care vor participa la a XXII-a ediție a Oimpiadei Internaționale. La selecție participă 11 elevi, printre ei afându-se și pietreanca Falvia Cristina Pascal de la Colegiul Național ”Petru Rareș”. Olimpiada va avea loc în luna octombrie într-o țară care va fi stabilită ulterior.

Prof. Grigoruță Oniciuc, directorul CN ”Petru Rareș” și profesorul coordonator al Flaviei a adresat un cuvânt de mulțumire și încredere prof. Sorin Trocaru, inspector general în Ministerul Educației Naționale (MEN) care a permis organizarea la Piatra Neamț a acestei selecții.”Ne bucurăm că putem organiza acest eveniment. Sperăm să fie cu noroc pentru participarea ulterioară a elevilor la Olimpiada Internațională. Nu este prima dată când organizăm asemenea acțiuni de amploare. Concursul Evrika a avut un mare succes”.

Prof. Sorin Trocaru a apreciat efortul gazdelor și s-a bucurat de revederea cucei mai buni elevi juniori la această disciplină din România. ” Mă bucur să revăd în primul rând cei mai buni elevi juniori care s-au afirmat la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică desfășurată la Călimănești, să revăd colegi, părinți. Cred că ar trebui să organizăm și Olimpiad Părinților pentru că dânșii sunt în permanență alturi de dvs. Din puctul meu de vedere aș vrea să vă trimit pe toți la Olimpiada Internațională dar nu se poate”.

De alcătuirea subiectelor și de evaluarea elevilor se vor ocupa 12 profesori din București, Brăila, Suceava, Alba, Maramureș, Călărași și Neamț. (Ana MOISE)