Un localnic, în vârstă de 77 de ani, din Pânceşti, s-a dovedit prea încrezător în oameni şi şi-a lăsat maşina în curte, descuiată şi cu cheia în contact. În timpul nopţii de 7 spre 8 iulie, cineva a furat-o, s-a plimbat, a avariat-o în partea din faţă şi a parcat-o, apoi, în stradă, în dreptul casei proprietarului. Bineînţeles că după ce şi-a găsit maşina boţită omul a sperat să fie prins hoţul, aşa că a făcut plângere la poliţie.

„Nu a fost reclamată lipsa altor bunuri, obiecte sau valori din autoturism sau de la locuinţa persoanei vătămate”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Polițiștii continuă cercetările pentru identificarea autorului și tragerea lui la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință și distrugere”.

Pentru prevenirea unor astfel de incidente neplăcute, poliţiştii le recomandă proprietarilor de autoturisme să nu lase niciodată cheia în contact, chiar dacă lipsesc pentru puţin timp din maşină. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva secunde. În niciun caz cheia nu trebuie lăsată în contact, iar portierele descuiate în timpul nopţii, indiferent unde este parcată maşina. Iar certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie păstrate în maşină. În cazul unui furt, asigurătorul CASCO nu acordă despăgubiri, dacă nu-i sunt prezentate cele două documente în original şi ambele chei ale autoturismului. Un sistem de alarmă antifurt este extrem de util, la fel ca şi montarea unui sistem GPS în locuri ascunse din autoturism, pentru că poate ajuta la localizarea maşinii în cazul în care este sustrasă. (C.M.)

Articolul precedentGALERIE FOTO Cei mai buni juniori în astronomie se pregătesc la Piatra Neamț
Articolul următorMinisterul Educaţiei caută experţi în monitorizare în Regiunea de Nord-Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.