Campionul național la șah al Ministerului Afacerilor Interne, inspectorul principal de poliție Cornel Marius Ursan, şi-a îndeplinit un vis, marţi, 24 mai, întâlnindu-se cu marele campion Anatoly Karpov, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

“Prezența campionului mondial la Albița a iscat emoții vii, cu precădere mai tânărului și mai puțin experimentatului, prin comparație, colegului nostru inspector principal de poliție Ursan Cornel Marius. Campion național la șah al MAI, inspector principal de poliție Ursan Cornel Marius, care împărtășește aceeași pasiune pentru sportul minții și convingerea importanței incontestabile a șahului în dezvoltarea copiilor, vădit emoționat, a ținut să-i facă o primire călduroasă marelui maestru rus, oferindu-i o revistă «Frontiera», editată de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române și o distincție acordată de Corpul Național al Polițiștilor. Totodată cei doi campioni au făcut câteva mutări pe tabla de șah”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, inspector de poliție Irina Mirică.

Fostul campion mondial, impresionat de primirea călduroasă făcută de șahistul român, i-a înmânat acestuia o invitație oficială de a participa la simpozionul internațional, pentru care a venit în România. Anatoly Karpov a participat, pe 24 mai, la Iași, la simpozionul internațional “Educație prin șah”, ce a avut loc în Aula Universității Tehnice “Gheorghe Asachi”, cu tema “Rolul șahului asupra educației școlarului”. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ITPF Iaşi)

Articolul precedentDGA: Percheziţii la 5 firme şi-o primărie
Articolul următorPloile au făcut prăpăd în Bacău şi Iaşi! Cod portocaliu până la ora 15:00!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.