dga logoDirecţia Generală Anticorupţie (DGA) Bacău, sub coordonarea procurorului Parchetului Judeţean Bacău, a derulat 5 percheziții la sediile unor societăți comerciale și al unei primării din judeţul Bacău (Podu Turcului, din câte se pare), potrivit unui comunicat de presă emis de DGA.

“În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, din plângerea formulată rezultând faptul că funcționari din cadrul unei primării din judeţul Bacău i-au condiționat unei persoane punerea în posesie asupra unei suprafețe de 20 ha, de vânzarea acesteia la un preț mult sub cel al pieței. Din cercetări rezultă indicii temeinice cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni de către funcționarii din cadrul primăriei respective, prejudiciul urmând a fi stabilit în cadrul anchetei”, potrivit comunicatului citat.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate, s-au ridicat cantități însemnate de înscrisuri ce formează o parte a probatoriului în cauză. Cercetările continuă pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale, extinderea cercetărilor cu privire la alte fapte și persoane, ofițerii anticorupție din Bacău urmând să desfășoare activități procedurale pe baza delegărilor emise de către procurorul din cadrul Parchetului Bacău.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul lucrătorilor SICE și SAS din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. (ZCH NEWS)