La Monumentul eroilor din Bicaz, vineri, 26 august, cu începere de la ora 10:00, a avut loc, în premieră, ceremonia de “Rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial pentru reîntregirea neamului”, dedicată împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în război. În țară au avut loc, simultan, slujbe de pomenire, iar personalităţi militare, reprezentanți ai autorităților locale și județene au citit, succesiv, liste cu nume de eroi. Ceremonia a început cu intonarea imnului, urmată de o slujbă de pomenire și un moment de reculegere. Pe rând, numele a 300 de persoane, care au căzut pe fronturile din Primul Război Mondial au fost citite de cei prezenți la eveniment.

„Să-i pomenim ori de câte ori avem ocazia, să-i cinstim, să le onorăm memoria și, mai cu seamă, să le povestim copiilor noștri despre jertfa lor, despre sacrificiul care a făcut posibilă existența societății în care trăim acum. Una liberă, democratică și perfectibilă prin aportul nostru. Trebuie să transmitem generațiilor viitoare că cinstirea și pomenirea eroilor neamului reprezintă o datorie de conștiință și de suflet. De aceea, în semn de aleasă prețuire, să ne aplecăm frunțile, să depunem o floare, să aprindem o candelă, spre gloria eternă a eroilor neamului nostru„, a spus Niculina Dobrilă, prefectul județului Neamț.

La încheierea momentului omagial, reprezentanții Cercului Militar Piatra Neamț, ai Primăriei Bicaz, ai Garnizoanei Piatra Neamț, ai Asociației ”Cultul Eroilor” Neamț, ai Consiliului Județean Neamț și ai Prefecturii au depuse flori și au aprins candele în cinstea celor pomeniți. Mâine, 27 august, la Tarcău, cu începere de la ora 22:30 va avea loc un Marș tactic cu torțe. (M. TEODOROF)

Articolul precedentLIGA A III-A: Adversarii CSM Roman în noul sezon PROGRAM
Articolul următorPreședintele Femeilor Social-Democrate din Neamț – Mesaj strategic de la malul mării
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.