Fundaţia Orange porneşte Digitaliada în 10 şcoli, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFundaţia Orange porneşte Digitaliada în 10 şcoli, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFundaţia Orange porneşte Digitaliada în 10 şcoli, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLuni, 19 septembrie, Fundaţia Orange a dat startul proiectului-pilot de educaţie digitală pentru anul şcolar 2016-2017, se precizează într-un comunicat de presă al operatorului de telefonie mobilă.

Proiectul își propune promovarea educației digitale la ciclul gimnazial și îmbunătățirea, prin metode de lucru interactive și conținut digital de tip „învățare prin joc”, a rezultatelor școlare ale elevilor.

Se desfăşoară în 10 şcoli din mediul rural (în Regiunea de Nord-Est câte una din Bacău, Iaşi şi Suceava), pe durata anului şcolar 2016-2017.

„Cele 10 școli primesc un pachet complet pentru elevi și profesori: echipare tehnologică a unui laborator (tablete, videoproiector și laptop), conținut educațional digital și materiale suport pentru Matematică și TIC, un catalog online, formare dedicată pentru profesori în utilizarea materialelor digitale la clasă, dar și suport permanent”, precizează Fundaţia Orange.

„Calitatea rezultatelor depinde de calitatea educației. Sperăm ca metoda de «învățare pe baza jocurilor digitale» și a aplicațiilor să deschidă noi drumuri pentru elevi, să le îmbunătățească rezultatele școlare și să contribuim împreună la dezvoltarea educaţiei în anii următori”, a declarat Dana Deac, preşedinte al Fundației Orange.

„Investiția în educație, sub orice formă – resurse financiare, voluntari, internshipuri, mentorat – reprezintă o investiție în viitor. Digitaliada este un exemplu de investiție în viitor, printr-un proiect ambițios și complex, cu o abordare 360 grade. Se adresează școlilor, se adresează profesorilor și se adresează elevilor, oferind tuturor resurse noi care, pe viitor, vor avea un impact pozitiv pe termen lung și vor contribui la o schimbare semnificativă în comunitate”, a menţionat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer Orange România.

Şcolile care au fost selectate pentru Digitaliada 2016-2017:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/09/digitaliada-2016-scoli.pdf

Mai multe detalii despre Digitaliada se pot afla AICI.

Până în acest moment, valoarea totală a proiectului-pilot este de peste 350.000 de euro. Digitaliada este proiectul Fundaţiei Orange şi se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale de Învățământ Preuniversitar, din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și este implementat cu sprijinul ONG-urilor Asociația „Actori Europeni”, Asociația „Cartea Daliei”, Asociația „Societatea Online” și Fundația „Noi Orizonturi”. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Fundaţia Orange)

Articolul precedentMagistraţii protestează, Guvernul crează posturi la instanţe
Articolul următorIntrare liberă la Polivalentă la meciurile naţionalei de volei!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.