incendiu vegetatie 03Ca de fiecare dată când este foarte cald, orice ”scânteie” poate provoca incendii de vegetaţie pe suprafeţe mari, însă câţiva fumători imprudenţi nu au părut impresionaţi nici de faptul că le dau de furcă pompierilor şi nici de faptul că pot pune în pericol aşezări întregi. Încă de vineri, 24 iulie, când a fost o zi de foc la modul propriu, au început să fie anunţate la 112 incediile de vegetaţie. Cel mai de amploare a fost la Izvoare, comuna Dumbrava Roşie, unde au ars paiele de grâu de pe 7 hectare.

Sâmbătă la prânz a ars toată vegetaţia de pe două hectare de teren din comuna Hangu, şi de pe 3 hectare din comuna Dulceşti. În ambele cazuri s-a acţionat cu autospeciale, iar la Dulceşti au venit în sprijin voluntarii din localitate, cu două tractoare.

Sâmbătă seara, pompierii din Târgu Neamţ au fost anunţaţi că arde iarba crescută peste fosta groapă de gunoi din comuna Urecheni şi s-au dus la locul intervenţiei împreună cu voluntarii din localitate. Şi de astă dată un fumător a făcut „curăţenie” pe o suprafaţă de un hectar.

În plus, tot sâmbătă, pompierii militari au mai avut o misiune tipică pentru vremea caniculară: un transport de 6.000 de litri de apă la un rezervor din punctul Osoi din Târgu Neamţ. În zonă funcţionează o asociaţie a crescătorilor de animale, iar din cauza secetei punctele tradiţionale de adăpare au secat. (C. MIRCEA)

Articolul precedentInspectoratul Școlar Suceava, fără „cuvinte”
Articolul următorStăpân de Rottweiler cercetat penal!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.