rottweilerUn bărbat de 34 de ani din Piatra Neamţ este cercetat de poliţişti după ce a fost reclamat de o persoană muşcată de câine. De fapt victima atacului canin nu ştia al cui este patrupedul, dar a făcut plângere la poliţie că, în timp ce mergea pe strada Gheorghe Asachi, a fost muşcată.

«La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a identificat proprietarul câinelui de rasă, un bărbat de 34 de ani din Piatra Neamț, față de care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, faptă prevăzută și pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, conform OUG 55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși», a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

« Atragem atenția proprietarilor de câini periculoși asupra faptului că accesul câinilor în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice precum și în părțile comune ale imobilelor este permis numai dacă patrupedul poartă botniță și este ținut în lesă de către o persoană, nerespectarea acestei prevederi legale atrăgând sancțiunea contravențională prevăzută cu amendă de la 1.500 la 3.000 de lei, conform OUG 55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși». (C. MIRCEA)

Articolul precedentFumătorii neatenţi au „prăjit” zeci de hectare de vegetaţie
Articolul următorPloaie cu gheață în zona Bicaz! FOTO!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.