Joi, 20 decembrie, de la ora 19, la Casa de cultură a sindicatelor Piatra Neamţ are loc, în premieră, un concert extraordinar de colinde “Emoţii de decembrie”, cu îndrăgitul cântăreţ Paul Surugiu (Fuego).

Paul Ciprian Surugiu s-a născut la 23 august 1976, în oraşul Turda. Este absolvent al Facultății de Teatru din cadrul Universității Ecologice, actor la Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești. În paralel cu aceste studii, în particular, Fuego a urmat cursuri de canto. Colaborează cu Marius Țeicu – compozitor și profesor, Carmen Aldea Vlad – textier, obținând trofeul de cristal la festivalul „Șlagărul de aur” de la Minsk și impresionând presa românească și internațională. De asemenea a luat și premiul pentru cel mai bun album decolinde al anului, „Spre rai”. A participat la Festivalul MamaiaTrei din Zece pentru un Spectacol – ediția a VIII-a – unde obţine trofeul concursului cu piesa Ești visul meu şi Trofeul de Cristal pentru cea mai bună voce a Facultății de Muzică. Este deţinătorul Marelui Premiu la Festivalul  Zâmbete pe portativ şi Marele Premiu de Regie pentru punerea în scenă a spectacolelor – Reacțiune în doi – după I.L. Caragiale și Geamantanul cu amintiri. Din 1993 până astăzi a lansat peste 30 de albume cu melodii.

În ciuda ironiilor invidioase ale unor colegi de scenă, Fuego este un cântăreţ foarte iubit de public, în special cel de vârsta a treia.

Articolul precedentAniversare la Biblioteca judeţeană
Articolul următor“Magia Craciunului” la Galleria Piatra Neamt!