vaccin 2014Ministerul Sănătăţii a finalizat recent proiectul de lege prin care părinţii ar putea fi obligaţi să accepte vaccinarea copiilor şi li s-ar putea ridica dreptul de practică medicilor care se opun vaccinării.
Autorităţile sunt în alertă după ce poliomielita a paralizat doi copii în Ucraina, într-o zonă de frontieră cu România. Dacă vor fi găsiţi prea mulţi copii nevaccinaţi, vor fi campanii de recuperare a imunizării.
Ultimul caz de poliomielită a fost înregistrat la noi în 1996, iar din 2002, Europa a fost declarată liberă de poliomielită, o boală care poate cauza paralizii grave şi chiar moartea. În Ucraina, a reapărut la copii nevaccinaţi. Acolo, jumătate dintre cei mici nu au fost imunizaţi. La noi, 9 din 10 sunt vaccinaţi.
De asemenea, se ştie că mulţi dintre refugiaţii care au luat calea Europei vin din Siria, unde circulă virusul sălbatic al poliomielitei. Acela e mult mai agresiv decât cel din Ucraina, unde virusul din vaccin a suferit mutaţii genetice. Autorităţile sanitare vor monitoriza starea refugiaţilor care ajung în România şi dacă apar probleme, vor trece la vaccinări. (ZCH NEWS)
Articolul precedentDIRECTORIADA – Reguli oficiale de participare
Articolul următorStatisticile o confirmă: salarii de mizerie în judeţele Moldovei!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.