lei noi 03Salariul mediu net a fost în luna iulie de 1.849 lei, mai mare cu 31 lei decât cel din iunie, potrivit datelor transmise luni, 7 septembrie, de Institutul Naţional de Statistică, date citate de HotNews.

Cele mai mari salarii s-au înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (4.907 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.088 lei).

În sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă astfel: administraţie publică (2,2%), sănătate şi asistenţă sociala (1,3%), ca urmare a aplicării prevederilor legale de la 1 iulie 2015.

În învăţământ s-a înregistrat o scădere a câştigului salarial mediu net (-3,4%) ca urmare a reducerii sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacanţei şcolare.

 

salariu mediu judeteÎn privinţa zonei Moldovei, recunoscută de altfel ca fiind una săracă, doar judeţul Iaşi (locul 9 în top – peste 1.500 lei) ţine cât de cât stindardul salarial ridicat. Bacăul (locul 25), Botoşani (34), Neamţ (39), Vaslui (40) şi Suceava (42 – ultimul loc) se “laudă” cu salarii medii nete sub 1.500 lei. Până la 2.500 lei ca în cazul Bucureştiului sau 2.000 de lei ca în cazul judeţelor Ilfov, Cluj, Argeş sau Timiş e cale lungă… (ZCH NEWS)

Articolul precedentFrica de poliomielită poate schimba regulile în privinţa vaccinării!
Articolul următorSe întâmplă acum: Percheziții la Consiliul Județean!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.