0:00

FRAUDĂ LA BACALAUREAT: În Timiș, 9 profesori dați afară din învățământ, în Neamț se dau indicații, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMai mulți profesori din Timiș au fost sancționați pentru frauda de la bacalaureat, potrivit tion.ro (link aici). Nouă (9) cadre didactice au fost concediate și alte zeci au primit sancțiuni disciplinare. Toți profesorii care au fost dați afară au făcut parte din comisia de de supraveghere de la centrul de examen din Făget, acolo unde 143 de candidați au fost prinși copiind la examenul de bacalaureat. În Neamț, după episodul aproape identic în ceea ce privește fraudarea examenului de bacalaureat, încă se mai caută vinovații printre profesorii care au supravegheat în centrele unde s-au descoperit neregulile. În timp ce 84 de candidați eliminați suportă deja consecințele deciziei eliminării lor, profesorii își văd de concedii,fără ca cineva din Inspectoratul Școlar să-i deranjeze.

Inspectorul școlar general Viorel Stan a precizat că propuneri de sancționare a profesorilor asupra cărora planează suspiciunea de fraudă vor fi trimise în școli, însă nu înainte de a mai fi vizionate încă o dată casetele video de la bacalaureat. Reamintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, în 7 august, a fost constituită o comisie de analiză pentru cei 25 de profesori care sunt suspectați de fraudă. Până la concluzii este cale lungă.

Potrivit art.85 din Metodologia de organizarea a examenului de bacalaureat, s-a instituit o comisie de analiză formată din 5 membri, dintre care unul este reprezentant al Sindicatului. Comisia va analiza în perioada următoare activitatea celor 25 de profesori asupra cărora planează suspiciunea de fraudă. Concluziile vor fi prezentate Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Neamț, care va înainta comisiilor de disciplină din școli propunerile de sancționare”, a precizat Stan.

Totodată, inspectorul general a ținut să spună că măsura de a le interzice profesorilor suspectați de fraudă să mai participe în următorii 3 ani la sesiunile de examen a fost una preventivă.

„Am fost înjurat că le-am interzis profesorilor să mai participe la examene însă a fost o măsură de precauție. Ce se întâmplă dacă un profesor din cei suspectați intră într-o comisie la bacalaureatul din toamnă și apoi se dovedește că a fost vinovat pentru bacalaureatul din vară? Dacă se va dovedi că un profesor din cei 25 nu a fost implicat în frauda de la bacalaureat i se va suspenda această sancțiune”. (M.T.)

Articolul precedentIonel Arsene, preşedinte PSD Neamţ: Eu şi colegii mei suntem alături de învăţământul nemţean, nu prin vorbe ci prin fapte
Articolul următorDGASPC NEAMŢ: 70 de cazuri de abuz asupra copiilor, în luna iulie!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.