Daniel Lazăr, 46 de ani, din Piatra Neamț, fratele vestitului interlop Adrian Marin Botez (zis Țâță), a fost găsit pe terasa unui local și încătușat de polițiști.

Adrian Botez, alias Țâță

El era dat în urmărire la nivel național, fiindcă are de executat 7 ani de închisoare pentru șantaj. Condamnarea dată de Judecătoria Piatra Neamț vizează un dosar în care Daniel Lazăr a fost acuzat că a șantajat două tinere din Iași pentru a le lua apartamentele, încercând să falsifice semnătura uneia.

Dar fratele lui Țâță are victime și în Piatra Neamț: „În fapt, în perioada decembrie 2015 – martie 2016, acesta a amenințat o victimă cu exercitarea de acte de violență asupra sa sau a familiei sale, pentru a o determina să renunțe la posesia a două locuințe din județul Iași, precum și la dreptul de a dispune neconstrâns cu privire la contractele de cesiune a antecontractelor de vânzare-cumpărare privind aceleași imobile, cu scopul de a obține o sumă de bani de la o altă persoană, cu prilejul încheierii acestor contracte. În luna noiembrie 2015, bărbatul a constrâns o altă persoană, prin adresarea de amenințări la adresa sa și a fiicei sale, cu scopul de a dobândi un autoturism. De asemenea, în luna ianuarie 2017 s-a prezentat la locuința unei persoane din Piatra Neamț, unde a amenințat-o cu acte de violență și incendierea bunurilor sale, cu scopul de a obține de la aceasta o suprafață de teren”, potrivit IPJ Neamț.

Daniel Lazăr nu a opus rezistență în momentul când, miercuri seara, pe 7 octombrie, polițiștii l-au invitat în autospecială și l-au dus la Penitenciarul Bacău.

Adrian „Țâță” Botez este și el în pușcărie, după ce a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în celebrul dosarul „Academia Infractorilor” .

C.I.

Articolul precedentDoar 4 posturi la spitalele din Neamț pentru examenul de rezidențiat
Articolul următorPrimăria Piatra Neamț anunță plata indemnizațiilor membrilor comisiilor de votare