reclama autocenter

Înscrierile pentru examenul de rezidențiat au început din 8 octombrie și se vor încheia pe 20 octombrie. Mediciniștii din județul Neamț nu au prea multe opțiuni, anul acesta fiind disponibile doar 4 posturi la spitalele din județ. Spitalul Municipal de Urgență Roman are nevoie de un medic infecționist și un internist. La Spitalul Orășenesc Bicaz există un post de oftalomolog, iar Spitalul Orășenesc Târgu Neamț are liber un post de pediatru. Sunt în total 443 de posturi la spitalele din țară. Candidații se înscriu prin trimiterea dosarului prin poștă, iar Direcția de Sănătate Publică Neamț trebuie să desemneze un funcționar pentru primire și în zilele nelucrătoare. Maniera este valabilă pentru toate instituțiile din țară: „Ministerul Sănătății încurajează candidații să utilizeze serviciile poștale și de curierat pentru depunerea dosarelor, astfel încât să fie limitată interacțiunea umană la sediile DSP. În cazul în care un dosar este incomplet, reprezentanții direcțiilor de sănătate publică vor anunța candidații în timp util”. Examenul scris va avea loc pe 15 noiembrie 2020.

Sunt 424 de locuri disponibile la centrul Iași, a doua alocare din țară, după Timișoara (472 locuri). Au fost alocate 4.080 de locuri, în total, anul acesta, față de cele 4.634 de anul trecut. Din lista publicată de Ministerul Sănătății, cele mai multe locuri la Iași sunt pentru ATI (34 locuri), chirurgie (22 locuri), medicină de familie (16 locuri) și pediatrie (17 locuri).

În medicină dentară sunt 142 de locuri la Iași, din toate cele 1.219 pe țară, iar la farmacie sunt 165 de locuri la Iași, din 1.214 alocate în total.

În rețeaua sanitară a MApN, MAI și MJ sunt alte 105 locuri scoase la concurs.

C.I.

Articolul precedentFiltre la ieșirea din Neamț spre Iași, de sărbătoarea Sfintei Parascheva
Articolul următorFratele cunoscutului interlop Țâță a fost condamnat la 7 ani de închisoare