Sâmbătă (25 septembrie) seară, un foc lăsat nesupravegheat după curățenia de toamnă, în satul Gârbești, comuna Todireni, județul Botoșani, a produs un incendiu devastator la două depozite de furaje și nutrețuri, care au ars ca o torță. Doar intervenția rapidă a pompierilor militari a făcut ca locuința familiei să scape nedistrusă de foc. Mai întâi flăcările au cuprins un depozit de furaje, după care s-au extins și la cel de nutrețuri de alături.

FOTO&VIDEO Muncă de Sisif la stingerea unui incendiu la depozite de furaje în Botoşani, ZCH NEWS - sursa ta de informații FOTO&VIDEO Muncă de Sisif la stingerea unui incendiu la depozite de furaje în Botoşani, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Din cauza vântului, flăcările s-au extins la depozitul de nutrețuri. Mai bine de trei ore au intervenit pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Todireni, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și un buldoexcavator, pentru a stinge incendiul și a proteja construcțiile din gospodărie. Au ars 130 baloți mari și 1.000 de baloți mici”, a declarat locotenent Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoșani.

Pompierii botoșăneni atrag atenția gospodarilor să nu mai folosească focul deschis pentru vegetația uscată, la curățenia de toamnă în gospodărie, pentru a evita astfel de incendii. (A. Croitoru)

Articolul precedentManifestare științifică la Târgu Neamț
Articolul următorIncendii la Vânători-Neamţ, Bozieni şi Valea Ursului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.