0:00

La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Europeană a Cercetătorilor se înscrie în seria acțiunilor ce au ca scop să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător. Noaptea Cercetătorilor îi invită pe toți cei curioși la o călătorie în lumea fascinantă a științei. Anual, cercetători, exploratori şi inventatori își dau întâlnire la cea mai mare manifestare de știință pentru publicul larg. Au loc experimente inedite, conferinţe captivante, totul pentru minţile curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

În acest context, sâmbătă, 25 septembrie, parteneriatul dintre Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamț și Universitatea „Stefan Cel Mare” Suceava a reunit în sala de consiliu a Primăria Târgu-Neamț specialiști din mediul universitar sucevean și ieșean, alături de invitatul special din Franța, domnul Dominique Lefevre, precum și reprezentanți ai liceelor din urbea noastră. Decanul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, prof. univ. dr. Dan Milici, alături de dr. ing. Mihai Rață, dr. ing. Constantin Ungureanu și dr. ing. Ilie Nitan de la USV au demonstrat teoretic și practic importanța cercetării științifice. Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași, reprezentată de prof. univ. dr. Mihai Dorin, a susținut o prelegere despre aspectele culturale, tradiționale și avangardiste care au impactat rezultatele cercetărilor și inovațiilor românești în timp. Domnul Dominique Lefevre, profesor de istorie, președintele Asociației Terralbastra din Franța, membru CRDP Amiens, a conferențiat pe tema de interes major a Dezvoltării durabile. Și, nu în ultimul rând, liceenii de la profilul Automatizări și Calculatoare din LVC, sub coordonarea prof. dr. Gheorghe Sauciuc și de reprezentanții clubului de robotică de la Colegiul Național „Stefan cel Mare” Târgu Neamt, sub coordonarea prof. Bianca Tarhon, au prezentat machetele și produsele tehnologice create de ei înșiși.

Echipa managerială a Liceul „Vasile Conta” îi felicită pe colegii participanți și pe amfitrionul acestei manifestări de promovare stiințifică, prof. Gheorghe Sauciuc, și urează mult succes elevilor pasionați și implicați în munca de cercetare. Excelsior!„, a declarat prof. Karina Cojocariu, directorul Liceului „Vasile Conta” din Târgu Neamț.

Articolul precedentL3 CSM Ceahlăul pierde şi cu Şomuz * Aerostar pare în revenire
Articolul următorFOTO&VIDEO Muncă de Sisif la stingerea unui incendiu la depozite de furaje în Botoşani
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.