Sâmbătă, 25 septembrie, o casă bătrânească din Vânători Neamț, în care nu mai locuiește nimeni de mai mulți ani, a luat foc, cel mai probabil de la o țigară aprinsă aruncată aiurea. Până când vecinii s-au dezmeticit și au sunat la 112, casa a fost cuprinsă de flăcări în totalitate. Pompierii Detașamentului Târgu Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD au intervenit la fața locului. Pentru că flăcările deja cuprinseseră întreaga clădire, pompierii nu au putut decât să oprească propagarea acestuia la cele patru gospodării aflate în imediata apropiere.

După mai puțin de o oră, a fost anunțat un alt incendiu la un grajd din satul Iucșa, comuna Bozieni. Un echipaj de pompieri de la Poienari cu o autospecială de stingere,  pompierii voluntari din Oniceni cu o autospecială de stingere și voluntari din cadrul SVSU Bozieni au intervenit pentru stingerea acestuia. Incendiul se manifesta la acoperișul unui adăpost pentru animale și la plantele furajere depozitate în pod, cu riscul propagării la locuință. Au ars acoperișul grajdiului, pe o suprafață de aproximativ 35 mp, construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă și o tonă de plante furajere. Pompierii au ajuns la concluzia că jocul copiilor cu focul a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

La câteva ore distanță, alți copii care s-au jucat cu chibriturile au dat foc unor stoguri de fân în satul Muncelu de Jos, din comuna Valea Ursului. Din fericire, micuții nu au pățit nimic, însă, până ce pompierii de la Poienari și Roman și voluntarii din Valea Ursului au reușit să stângă fânul, care ardea mocnit și trebuia mereu răscolit pentru a găsi micile focare, au ars 6 tone de fân. Pompierii au acționat cu trei autospeciale de stingere și tot atâtea echipaje, timp de câteva ore pentru a lichida flăcările și a opri propagarea acestora la locuință. (A. Croitoru)

Articolul precedentFOTO&VIDEO Muncă de Sisif la stingerea unui incendiu la depozite de furaje în Botoşani
Articolul următorLocuri de muncă în instituţii bugetare din Regiunea Nord-Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.