Incendiul izbucnit pe 2 mai la Roman, foarte aproape de stația de carburanți de pe centura ocolitoare a orașului, a afectat nu mai puțin de 7 firme. Focul devastator a fost stins de forțele de intervenție după circa 17 ore. Cert este că flăcările au fost văzute inițial, în jurul orei 12:28, la paleții depozitați pe platforma din apropierea stației de carburanți, iar vântul a favorizat extinderea incendiului.

FOTO&VIDEO Incendiul de la Roman a produs pagube la 7 firme, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAu intervenit pompieri de la Roman, Piatra Neamț și Târgu Neamț: 3 ofițeri, 50 subofițeri, 2 maiștri militari și 2 soldați gradați profesioniști cu 9 autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială pentru descarcerare, o ambulanță SMURD și 3 autoturisme de serviciu, plus SVSU Roman cu 16 persoane, 4 motopompe, 3 cisterne și două utilaje.

“Incendiul a fost lichidat în data de 03.05. 2023 la ora 05: 05. La locul producerii evenimentului au rămas la asigurat pompieri din cadrul Detașamentului și SVSU Roman. Alimentarea cu apă a fost asigurată din rezervoarele de  apă pentru incendiu ce aparțin unui depozit regional și unui hipermarket aflate în apropierea locului producerii evenimentului. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire. Din fericire nu s-au înregistrat victime“, conform ISU Neamț.

FOTO&VIDEO Incendiul de la Roman a produs pagube la 7 firme, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa firma cu paleți focul a mistuit aproximativ 6.000 de paleți și europaleți de pe circa 2.600 mp, o clădire din lemn în care se aflau documente, 2 strunguri și 250 ml gard din tablă. Și la Ocolul Silvic Roman au ars vreo 60 mc de material lemnos și au fost afectate două construcții. La stația de distribuție a carburanților flăcările au deteriorat fațada clădirii din termopan pe o suprafață de 50 mp, 3 uși, sistemul de supraveghere, instalația electrică exterioară, 8 mp din copertină, o vitrină frigorifică, rastelul pentru uleiuri uzate și display-ul unei pompe de alimentare.

O altă firmă ce se ocupă cu comercializarea materialelor și accesoriilor pentru producerea de mobilier a pierdut 700 mc material lemnos (PAL, AGT, OSB,  placaj, blaturi de bucătărie, HDF), 10.000 ml cant ABS, mobilier, electrocasnice, un utilaj, aparate de măsură specifice domeniului de activitate, sistem de supraveghere video, anvelope și articole de birotică și papetărie. La o altă firmă ce comercializează piese auto au ars echipamente IT, mobilier, rafturi de depozitare și de prezentare, electronice, documente, echipament de supraveghere video, piese auto și consumabile precum și bunuri personale ale angajaților.

La proprietarul halelor închiriate la doi operatori economici afectați de incendiu a ars în incendiu o hală de 590 mp, compusă din birouri și spații de depozitare, o hală de 1.000 mp compartimentată în spații de depozitare și birouri și un container metalic de 15 mp în care erau depozitate scule și materiale textile. La un alt operator economic a fost deteriorată izolația interioară din polistiren a unui container. (G.S.; FOTO&VIDEO: ISU Neamț)

Articolul precedentȘtire actualizată: Descinderi la Primăria Poiana Teiului. Acuzații grave
Articolul următorFOTO/VIDEO. Pericol de explozie! Cisternă cu motorină răsturnată pe E85, în Neamț, trafic blocat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.