0:00

Știre actualizată: Descinderi la Primăria Poiana Teiului. Acuzații grave, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare 17.15: Un comunicat am Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț enumeră o serie de acuzații grave care sunt cercetate în acest caz printre care se numără: constituire de grup infracțional organizat, luare de mită și delapidare.

Comunicatul integral îl puteți citi mai jos.

”La Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ este înregistrat dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

  • constituire a unui grup infracţional organizat, prev. şi ped. de art.367 alin. 1 Cod penal;
  • luare de mită, prev. şi ped. de art.289 alin. 1 Cod penal;
  • dare de mită, prev. şi ped. de art.290 alin. 1 Cod penal;
  • abuz în serviciu, prev. şi ped. de art. 132 din Legea nr.78/2000, rap. la art.297 alin.l Cod penal;
  • conflict de interese, prev. şi ped. de art.301 Cod penal;
  • fals material în înscrisuri oficiale, prev. şi ped. de art.320 alin. 1,2 Cod penal;
  • fals intelectual, prev. şi ped. de art.321 alin.l Cod penal;
  • uz de.fals, prev. şi ped. de art.323 Cod penal;
  • delapidare, faptă prev. şi ped. de art.295 alin. 1 Cod penal,

La data de 03.05.2023, în baza autorizaţiilor emise de către Tribunalul Neamţ şi a delegării date de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, organele de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, D.G.A. -Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău şi I.P.J. Neamţ – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat percheziţii domiciliare în patru locaţii (un sediu de U.A.T., un sediu de societate comercială şi locuinţe persoane fizice), de pe raza comunei Poiana Teiului, judeţul Neamţ şi a municipiului Roman, judeţul Neamţ. În urma efectuării activităţilor autorizate au fost ridicate documente cu privire la achiziţiile publice desfăşurate de către o unitate administrativ teritorială din judeţul Neamţ în perioada 2021-2023, s-au ridicat documente de evidenţă contabilă de la o persoană fizică din municipiul Roman, precum şi medii de stocare (telefoane mobile, calculatoare etc), pentru care se vor solicita ulterior autorizaţii de percheziţie informatică. Nu au fost emise mandate de aducere, cercetările continuându-se în faza in rem. Acţiunea s-a desfăşurat cu suportul D.G.A. – Serviciul Tehnic, D.G.A. -Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, D.G.A. -Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău, Serviciul Operaţiuni Speciale Neamţ, I.P.J. Neamţ – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ”.

Actualizare 11.45: Cercetări in rem pentru fapte de corupție la Poiana Teiului.

Patru percheziții au avut loc în zorii zilei de 3 mai într-o cauză care vizează infracțiuni de corupție la Primăria Poiana Teiului. Anchetatorii au descins la sediul Primăriei Poiana Teiului, domiciliul primarului Ana Ancuța, la o persoană fizică fără calitate specială, dar și la o societate comercială din Roman. “În urma autorizațiilor obținute de la Tribunalul Neamț azi au loc percheziții la Poiana Teiului în cadrul unui dosar penal în care se fac, deocamdată, cercetări in rem pentru infracțiuni de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu și abuz în serviciu contra intereselor publice“, a declarat Anca-Elena Apostol, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț. Momentan cercetările au loc in rem, fiind anchetate  fapte, și nu persoane, dar cel mai probabil acest aspect se va schimba foarte curând.

Știre inițială: O anchetă care vizează Primăria Poiana Teiului și funcționari din instituție a dus la efectuarea unor percheziții în zorii zilei de 3 mai. Descinderile ar fi avut loc atât la primărie, cât și la domiciliile unor persoane angajate în primărie. Nici o instituție cu atribuții în domeniu nu a anunțat nimic oficial pe această temă, dar este foarte probabil să fie vorba despre fapte de corupție sau infracțiuni asimilate faptelor de corupție.

Vom reveni cu amănunte.

(G.S.)

Articolul precedentGrav accident la Târgu Neamț
Articolul următorFOTO&VIDEO Incendiul de la Roman a produs pagube la 7 firme
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.