Primul laborator clandestin de anabolizate din țară, descoperit de procurorii DIICOT la Bacău (amănunte aici) a produs substanțe interzise din care au fost obținute sume enorme. ”După primirea substanței active, membrii grupului infracțional au fabricat produsele în laboratorul clandestin, după care au expediat produsele finite consumatorilor de astfel de substanțe de pe teritoriul României și al Uniunii Europene. Din actele de urmărire penală rezultă faptul că, începând cu a doua jumătate a anului 2021, membrii grupului infracțional au expediat colete în urma cărora au obținut suma de cel puțin 1.000.000 euro, ce a fost investită în bunuri aflate pe teritoriul Republicii Moldova”, conform DIICOT.

În urma celor 37 de percheziții ce au avut loc pe 29 martie, anchetatorii au ridicat 340.000 de comprimate conținând diverse substanțe, 20.000 de flacoane cu doze multiple de substanțe, 28.000 de fiole, 433 de seringi, 8.500 de etichete, 6,5 kilograme de pulberi active, 46 litri de substanțe active lichide și 100 kilograme de celuloză microcristalină. De asemenea, au fost ridicate sumele de 47.000 euro, 42.000 lei, 193.000 lei moldovenești, 15.800 USD, precum și 8 ceasuri de lux, 2 cristale, posibil pietre prețioase, 5 autoturisme, 2 portofele de criptomonede offline, 25 telefoane mobile și 17 carduri bancare.

Grupul infracțional a avut pe stoc produse și substanțe active suficiente pentru producerea a peste un milion de doze de anabolizante (sub formă de comprimate, fiole, flacoane sau pulberi). Cercetările au stabilit că mai multe persoane cu dublă cetățenie română/moldovenească au constituit, în a doua jumătate a anului 2021, un grup infracțional organizat specializat în fabricarea de produse care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc. Liderul grupului era un absolvent al facultății de farmacie din Republica Moldova. Precursorii necesari fabricării produselor conținând substanțe dopante cu grad de mare risc au fost introduși în România prin intermediul unor colete expediate din China. 11 persoane au fost reținute și urmează a fi prezentate în față judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. (G.S.; FOTO şi VIDEO: DIICOT)

Articolul precedentDNA a decimat Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului
Articolul următorPe 1 aprilie, se încălzeşte, dar vin şi ploile
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.