0:00

Zeci de descinderi imobilare au avut loc în mai multe județe din țară, dar și în locații din Republica Moldova, iar în urma acțiunii de amploare a procurorilor DIICOT a fost descoperit primul laborator clandestin de produse anabolizante din România. Fabrica ilicită a fost găsită într-o locație din județul Bacău. Pentru asta, pe 29 martie au avut loc 15 percheziții în județele Iași, Bacău, Constanța, Sibiu, dar și în București. S-a urmărit  destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în fabricarea și comercializarea de anabolizante în spațiul Uniunii Europene.

Simultan, 22 de descinderi au fost în Republica Moldova, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare moldovene încheiat cu sprijinul EUROJUST.

“În cauză s-a reținut că mai mulți cetățeni cu dublă cetățenie română/moldovenească au constituit, în a doua jumătate a anului 2021, un grup infracțional organizat specializat în fabricarea de produse care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate a fost descoperit primul laborator de produse anabolizante din România“, conform DIICOT. 11 persoane urmează să ajungă la sediul DIICOT Iași pentru audieri. (G.S.; FOTO&VIDEO: DIICOT)

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: Se instituie Programul „Săptămâna conștientizării depresiei post-partum!”
Articolul următorBeneficiile prescripției, doar pe parte penală. Patron bun de plată cu o sumă imensă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.