0:00

Curtea de Apel Bacău s-a pronunțat în mai multe dosare în care se cere constatarea prescripției răspunderii penale. Printre ultimele cauze soluționate referitoare la județul Neamț se numără și cea a fostului manager al Spitalului Târgu Neamț, doctorul Florin Ionuț Apostoae, și alți doi membri ai familiei, Camelia și Laviniu Constantin. Aceștia au fost judecați într-o cauză cu nereguli cu fonduri europene, fiind condamnați penal. Au cerut, și pe 28 martie au și obținut încetarea procesului penal după ce judecătorii au constatat intervenirea prescripției răspunderii penale (amănunte aici). Acuzații au scăpat de cazier, dar a rămas valabilă decizia instanței de apel pe parte civilă.

Beneficiile prescripției, doar pe parte penală. Patron bun de plată cu o sumă imensă, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Admite, în parte, acţiunea civilă formulată de partea civilă Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), şi, în consecinţă: – obligă inculpaţii Apostoae Camelia, Apostoae Laviniu Constantin şi Bîzu Ilie, în solidar, la plata sumei de 265 407,71 lei cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă AFIR, precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor aferente, calculate în conformitate cu legislaţia fiscală; – obligă inculpaţii Apostoae Florin Ionuţ şi Bîzu Ilie, în solidar, la plata sumei de 271 892,71 lei cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă AFIR , precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor aferente, calculate în conformitate cu legislaţia fiscală“, a stabilit Curtea de Apel Bacău prin decizie definitivă.

De remarcat este faptul că unul dintre personajele din acest dosar, Bîzu Ilie, a beneficiat în aceeași zi, dar în alt dosar cu fapte similare, de aceleași prevederi. A fost vorba tot de o fraudă cu fonduri europene, iar în această din urmă cauză omul de afaceri ar fi bun de plată, în solidar cu alte persoane, cu circa un milion de lei.

Beneficiile prescripției, doar pe parte penală. Patron bun de plată cu o sumă imensă, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), şi, în consecinţă: – obligă inculpaţii Patrolea Irimia, SC CARPENTRY SRL şi Bîzu Ilie,în solidar, la plata sumei de 817.558,21 lei cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă AFIR, precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor aferente, calculate în conformitate cu legislaţia fiscală; – obligă inculpaţii Bîzu Mihaela, Patrolea Gheorghe şi Bîzu Ilie, în solidar, la plata sumei de 289.776,58 lei cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă AFIR, precum şi la plata dobânzilor şi penalităţilor aferente, calculate în conformitate cu legislaţia fiscală“, au stabilit judecătorii la finele procesului penal, pe 1 martie 2022.

Dacă nu luăm în calcul accesoriile fiscale, Bîzu Ilie în solidar cu alții, este bun de plată cu circa 1,6 milioane de lei. (G.S.)

Articolul precedentFOTO&VIDEO Primul laborator clandestin de produse anabolizante din România, descoperit în Bacău
Articolul următorArsenal ilicit, dosar penal cu două acuze
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.