Cele peste 300 de percheziţii derulate, miercuri, 9 noiembrie, la deţinători de aparate de jocuri electronice de noroc, s-au soldat cu “pradă” bogată pentru anchetatori, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române (IGPR).

“În urma perchezițiilor, au fost ridicați 492.136 de lei, 101.695 de euro, 500 de USD, 2.180 de dolari canadieni, 120 de lire sterline, 596.000 de forinți și 320 de kuna croați. De asemenea, au fost ridicate 1 lingou de 1 kilogram de aur, 1 lingou de 50 de grame de aur, 75 de monede de aur, 21 de monede de argint, 5 insigne de aur și au fost indisponibilizate 77 de aparate de joc neautorizate”, se precizează în comunicat.

Poliţiştii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), au efectuat 313 percheziții în 29 de județe și în municipiul București la sediile și punctele de lucru a 16 firme și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor.

VIDEO:

“Au fost descoperite 15 locații în care se exploatau jocuri de noroc fără licență. În urma administrării probatoriului, 8 persoane au fost reținute, iar față de alte 14 a fost dispusă măsura controlului judiciar. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, persoanele în cauză ar fi creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obținute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc. Astfel, veniturile obținute din exploatarea jocurilor de noroc în săli deschise pe rază mai multor localități din 29 de județe din țară ar fi fost diminuate prin intervenții directe asupra mecanismelor ori sistemelor de contorizare ale aparatelor electronice”, mai menţionează IGPR. (ZCH NEWS; FOTO + VIDEO: IGPR)

Articolul precedentS-a stabilit: Cei 7 polițiști reținuți vor fi duși la arestare
Articolul următorBianca Bolum, un nou triumf al artiştilor pietreni în Japonia!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.