Bianca Bolum, un nou triumf al artiştilor pietreni în Japonia!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAlături de Miruna Stîngu, Bianca Bolum, membră și ea a Asociației Culturale „Arte. Ro” din Piatra Neamț, a repurtat un succes important la Concursul Internațional de arte plastice pentru elevi, din orașul Hokuto, regiunea Yamanashi din Japonia, concurs organizat de către Nakamura Keith Haring Collection. Este vorba despre premiul Fundației „Keith Haring” acordat artistei plastice nemțene la categoria de vârstă 13-17 ani.

Bianca Bolum este elevă în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț și frecventează de doi ani Cercul de Pictură de la Palatul Copiilor.

„Este un premiu de mare valoare. Bianca a mai fost laureată și în Macedonia, Portugalia, Slovenia, dar această recompensă din Japonia este cea mai importantă. Noi am fost înștiințați de curând că și ea se află printre câștigătoare. Lucrarea prezentată este plină de candoare, de strălucire. Muncește foarte mult, este consecventă, dedicată, ambițioasă și precis va face carieră în acest domeniu”, a declarat profesoara Cristina Petrariu Spânache.

Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc pe 27 noiembrie  2016 și, la fel ca Miruna Stîngu, și Bianca Bolum are nevoie de un mic sprijin financiar pentru a face deplasarea în Japonia. (Ana MOISE)

Articolul precedentFOTO + VIDEO “Pradă” bogată după percheziţiile la păcănele
Articolul următorPolițiștii locali din Roman au prins un tâlhar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.