Peste 300 de percheziţii se derulează, la această oră (miercuri, 9 noiembrie), la deţinători de aparate de jocuri electronice de noroc.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) efectuează cercetări în două dosare penale având ca obiect „săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor”, potrivit unui comunicat de presă al PÎCCJ.

La percheziţii participă polițiști din cadrul IGPR – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, Direcția de Investigații Criminale, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și din cadrul a 29 de inspectorate județene de poliție. Sunt vizate sediile a 16 societăți comerciale, punctele de lucru ale acestora, precum și domiciliile/reședințele persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor.

Perchezițiile se desfășoară în: București – 5; Argeș – 7; Bacău – 4; Bihor – 8; Bistrița-Năsăud – 5; Brașov – 12; Caraș-Severin – 1; Călărași – 3; Cluj – 47; Constanța – 3; Covasna – 16; Dâmbovița – 1; Galați – 14; Gorj – 1; Harghita – 16; Hunedoara – 27; Iași – 5; Ilfov – 2; Maramureș – 1; Mehedinţi – 1; Mureș – 82; Olt – 4; Prahova – 6; Satu Mare – 7; Sălaj – 15; Sibiu – 9; Teleorman – 1; Timiș – 2; Vaslui – 2; Vâlcea – 6.

„În perioada 2013 – prezent, a fost creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat prin neînregistrarea în evidențele contabile a tuturor veniturilor obținute din exploatarea de aparate de jocuri electronice de noroc în săli deschise pe raza mai multor localități din județele mai sus menționate. Veniturile obținute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc sunt diminuate prin intervenții directe asupra mecanismelor/sistemelor de contorizare ale acestora. Principalele modalități concrete utilizate pentru falsificarea mecanismelor/sistemelor de contorizare ale terminalelor de jocuri de noroc electronice utilizate de persoanele cercetate constau în:

  • modificarea parametrilor tehnici ai aparatelor prin resoftarea memoriilor de tip EEPROM, amplasate pe plăcile de bază ale terminalelor de jocuri de noroc;
  • modificarea controlului mecanic de ieșire, metodă ce nu necesită intervenția fizică în aparat;
  • scăderea ratei în care se generează posibilitatea de câștig — prin instalarea unor dispozitive artizanale numite ‘frâne’care încetinesc acumularea procentajului la care este generată posibilitatea de câștiguri mari (JACKPOT)”, potrivit PÎCCJ. (ZCH NEWS)
Articolul precedentACTUALIZARE DONALD TRUMP felicitat de Partidul România Mare!
Articolul următorTânără lovită de microbuz în fața Primăriei Bicaz
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.