Situație fără precedent, petrecută aseară la Nădlac, cu un microbuz în care se aflau 8 pasageri din județul Bacău. Șoferul a vrut să evite controlul certificatelor verzi de Covid și a intrat pe contrasens, pe unde în mod normal se iese din țară.

Incidentul din seara de 13 decembrie s-a încheiat cu dosar penal. Poliţiştii de la frontieră au oprit microbuzul pentru verificări. La volanul autoturismului se afla un cetățean român, iar pasageri  erau opt cetățeni români, totți din județul Bacău, care se întorceau din Ungaria, potrivit Poliției de Frontieră Române. Pentru că șoferul și o parte dintre pasageri nu îndeplineau condițiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind dintr-o țară cu risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2, aceștia au încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic DSP.

Poliţiştii au deschis dosar penal de intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Angela Croitoru

Articolul precedentIncredibil! A dus o bombă în faţa Palatului Culturii
Articolul următorPrincipalul suspect în dubla crimă de la Iași prins în Italia