Incredibil! A dus o bombă în faţa Palatului Culturii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat din judeţul Iaşi a dus o bombă neexplodată, din al doilea război mondial, până în faţa Palatului Culturii. Incidentul de astăzi, 14 decembrie, a fost raportat la 112. Se pare că ieșeanul a transportat proiectilul cu mașina, vrând să-l predea autorităților.

Un echipaj al Poliţiei Locale se afla la faţa locului. Ulterior, proiectilul exploziv de calibru 76 de mm a fost preluat de echipa de pirotehnişti a ISU Iaşi şi transportat în condiţii de siguranţă, urmând să fie distrus ulterior.

Deocamdată nu se ştie unde a găsit bărbatul proiectilul. IPJ Iaşi a transmis prin intermediul purtătorului de cuvânt, inspector Anca Alexandra Vîjiac, că ce a făcut ieșeanul nu este o faptă penală.

Pompierii recomandă, lucru bine știut, că astfel de proiectile sau orice fel de muniție găsită neexplodată din războaie nu trebuie atinse ori mutate din loc, întrucât sunt instabile și pot exploda. Mulți oameni s-au rănit în timp ce manevrau proiectilele găsite în pământ, în albia râurilor.

Angela Croitoru

Articolul precedentÎncă 3 nemțeni cu Covid au murit
Articolul următorFOTO – Uluitor! Un microbuz cu 8 băcăuani a „forțat” intrarea în țară