0:00

Astăzi, 12 mai, au început lucrările de reabilitare a drumului forestier de pe dig, care leagă porțiunea de la sens giratoriu pod Ozana cu zona blocurilor. Drumul ce urmează a fi reabilitat și asfaltat are o lungime de 0,73 km și va face joncțiunea cu str. Română, care duce atât în spatele Pieței orașului cât și în zona turistică de la poalele Cetății Neamțului. Fiind în administrarea Direcției Silvice Neamț, contractul pentru servicii de proiectare a lucrărilor de reabilitare a acestui drum a fost încheiat în martie 2020, iar documentația de avizare a lucrărilor de intervenții a fost avizată în cadrul comisiei tehnice-economice la nivelul Regiei Naționale a Pădurilor în decembrie 2021. În decembrie 2022 s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor, iar la începutul acestei luni s-a predat amplasamentul. Termenul de execuție, conform contractului semnat, este de 5 luni.

Constructorul va trebui să se ocupe amenajarea terenului, reabilitarea sistemului rutier, realizarea unor rigole de acostament din beton, rețele de canalizare pluvială, repararea și completarea parapetului metalic, reparații podeț existent.

Foto. Târgu Neamț: Au început lucrările de reabilitare a drumului forestier de pe dig Ozana, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiValentin Tămăslăcaru, directorul general al Direcției Silvice Neamț ne-a declarat: „Astăzi, în prima zi a lucrărilor de reabilitare a acestui ne-am apucat de frezat stratul vechi de asfalt. O să fie puțin disconfort pentru riverani și pentru cei care circulă frecvent pe acest drum și facem apel la înțelegerea lor. Vom solicita sprijin și de la autoritățile locale, și dacă va fi nevoie vom bloca o perioadă accesul când se va turna primul strat de asfalt. Conform discuțiilor cu proiectantul și dirigintele de șantier, la finalul lucrărilor va fi o surpriză plăcută pentru șoferi în ceea ce privește starea drumului. Noi vom interveni doar pe tronsonul care este administrat de către Direcția Silvică Neamț”.

O veste bună atât pentru turiștii și locuitorii din zonă, care circulă pe acest drum cât și pentru riveranii din această zonă, care vor avea parte în perioada următoare de lucrări de reabilitare și a zonei administrate de primăria orașului (sens giratoriu-colț cu platforme gunoi).

C.T.S

Articolul precedentIncendiu la Mastacăn
Articolul următorBani pentru chiria polițiștilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.