0:00

Polițiștii care sunt nevoiți să stea într-o locuință închiriată vor primi bani pentru compensarea acestor cheltuieli. Actul normativ a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis, iar conform noilor norme oamenii legii pot primi pentru aceste cheltuieli până la 50% din salariul lunar, dar nu mai mult decât chiria lunară.

Bani pentru chiria polițiștilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe menționat este faptul că nu toți polițiștii vor beneficia de aceste prevederi, ci doar cei numiți în prima funcție sau aceia care s-au mutat în interesul serviciului. Locuința închiriată ar trebui să se afle în localitatea unde lucrează polițistul sau pe o rază de cel mult 70 de kilometri în jurul acesteia.

„Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător, are dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie de până la 50% din salariul lunar, dar nu mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere încheiat în condiţiile legii”, conform noilor prevederi legale. (G.S.)

Articolul precedentFoto. Târgu Neamț: Au început lucrările de reabilitare a drumului forestier de pe dig Ozana
Articolul următorUn șofer băut a fost prins în trafic cu viteză de raliu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.