pietricica turism
În această dimineață, pe DN 15, Poiana Largului – Bicaz, la aproximativ 1 km de Poiana Largului, un torent a adus aluviuni în șosea”, informează ISU Neamț, precizând că, la această oră, se lucrează pentru îndepărtarea acestora.
Au fost anunțați, de asemenea, cei de la Drumuri Naționale, pentru a trimite un utilaj în zonă.
Mai jos de primul blocaj este o porțiune de drum blocată și o bucată din DN15 a fost ruptă. Un alt echipaj de pompieri și un echipaj SDN se afla la fața locului, se lucrează pentru degajarea aluviunilor de pe carosabil”, precizează ISU Neamț.
Cei de la Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași susțin, la rândul lor, că traficul este întrerupt, la această oră, pe DN 15, la km 237+877, pe raza localității Bistricioara, și la km 245 (Poiana Largului), județul NeamțPe fondul ploilor abundente și a viiturilor puternice, un podeț a cedat, rezultând inundarea părții carosabile, cu transport masiv de potmol și resturi arboricole. Pentru a permite evaluarea pagubelor și intervențiile pentru degajarea carosabilului, a fost instituită ruta ocolitoare DJ 155F, prin localitatea Bistricioara. Menționăm că întreaga zonă este una afectată de alunecări de teren, fiind predată deja constructorului, în vederea executării lucrărilor de consolidare”. (ZCH News)
FOTO: DRDP Iași și ISU Neamț