pietricica turism

Anul terminal al universității reprezintă în cele mai multe cazuri emoții acumulate de la prieteni, familie, rude. Balul de absolvire impune de asemenea alegerea unei rochii inedite dat fiind faptul că are loc o singură dată în viață.

Colecția de rochii DyFashion, alcătuită din articole confecționate ȋn fabricile autohtone poate fi un punct de inspirație ce completează unicitatea evenimentului. Recomandările general valabile în alegerea articolelor vestimentare, în special al rochiilor de ocazie, fac referire la trendul actul, fără însă a elimina starea de confort ce trebuie sa se prelungească pe toată seara.

Alegerea rochiei pentru balul de absolvire reprezintă pentru multe studente o provocare, deoarece datorita înaintării în vârstă și mai mult decât atât cadrul festiv de absolvire a studiilor superioare se pretează anumitor pretenții de discernământ în alegeri.

Sfaturi pentru alegerea rochiei de bal

Petrecerile de absolvire pot fi mai mult sau mai puțin sofisticate, în funcție de bugetul alocat, numărul de invitați și locația de desfășurare al evenimentului.

Un prim sfat poate încadra respectarea dress code-ului petrecerii. Pentru o stare de confort psihic sporit este indicată în primul rând să nu atragi atenție negativă prin alegerea unei ținute nepotrivite locației.

În cazul unei locații formale specialiștii în design optează pentru ideea rochiilor negre, eventual cu dantelă și accesorizarea acestora cu pantofi cu toc înalt. Lungimea rochiei se poate alege în funcție de avantajele fizice care se doresc a fi afișate.

Un model adus în vedere de cei de la DyFashion este rochia Leonard Collection neagră, din mătase naturală cu dantelă la bust. Acest model, nu reprezintă doar o simplă rochie, ci transmite prin materialul elegant de mătase naturală orientarea către emoțiile evenimentului inedit.

În ceea ce privește lungimea rochiei, dacă evenimentul are loc într-un cadru formal așa cum este specificat mai sus și dress code-ul este black- tie este recomandată alegerea unei rochii lungi. Chiar dacă statura nu avantajează, tocurile înalte sunt menite pentru acest scop. Mai mult decât atât, rochiile scurte aduc confort doar în momentul în care forma picioarelor este una de invidiat, altfel atenția psihică se va orienta spre acest aspect în loc sa se bucure de distracție.

Alegerea croiului în funcție de siluetă este un subiect intens discutat, din acest motiv designerii vestimentari aleg mai multe tipuri de croi în funcție de câteva tipologii ale siluetei.

Tipurile de siluete se încadrează în formele de clepsidră, tip măr, pară sau androgină.

În general, modele de rochii pot fi alese după forma naturală a corpului pentru confortul naturaleții și să se potrivească mănușă. Spre exemplu, siluetele tip clepsidră completează perfect rochiile tip sirenă ce scot în evidență caracteristica principală a formei taliei de invidiat.

Pentru siluetele de tip pară, cu șolduri generoase, dar bust modest, se poate alege opțiunea unui model cu paiete sau accesorii în partea superioară și evidențierea șoldurilor printr-un croi mulat.

Siluetele androgine cu șolduri și bust modeste pot fi evidențiate prin rochii de tip evazat, eventual cu volane din tull. Pentru bust se poate opta ideea paietelor sau a oricărui accesoriu ce creează impresia de volum. Un model ce se poate plia în cadrul unui asemenea eveniment este reprezentat de rochia LaDonna neagra, lungă, din tull și dantelă în zona bustului.

Pentru siluetele tip măr se recomandă opțiunile rochiilor ce evidențiază în special parte bustului și care creează un efect de alungire al corpului în rest.

Indiferent de modelul ales este recomandată atenția asupra confortului din cadrul dansului sau păstrarea armonioasă a croiului și în momentele de pauză sau de servit masa. În acest sens DyFashion dispune de o variată colectie de rochii completată la final de săptămână cu alte şi alte modele.