Sâmbătă, 8 aprilie, poetului nemțean Daniel Corbu i-a fost decernat titlul de cetățean de onoare al municipiului Iași. Premiul i-a fost înmânat de primarul Mihai Chirica, în prezența multor personalități ale culturii românești și basarabene, academicieni, profesori, scriitori și poeți, într-un cadru festiv la Palatul „Braunstein”.

Foto. Poetul Daniel Corbu, cetățean de onoare al municipiului Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Alături de soția sa, doamna Filomena Corbu, poetul născut în comuna Vânători-Neamț și-a serbat în cadrul evenimentului și ziua de naștere, la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Poetul Daniel Corbu este cetățean de onoare al comunei Vânători-Neamț și al orașului Târgu Neamț. Un interviu cu poetul Daniel Corbu poate fi citit aici.

Foto. Poetul Daniel Corbu, cetățean de onoare al municipiului Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Daniel Corbu este membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 1990. Începând cu anul 1984 organizează „Colocviile Naționale de Poezie de la Târgu Neamț”. Din 1998, stabilit la Iași, este muzeograf literar, director adjunct și director la Muzeul Literaturii Române din Iași. Pentru întreaga activitate literară, Președinția României îi conferă, în anul 2004, Medalia Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler, iar Președinția Republicii Moldova Ordinul Cultural Mihai Eminescu, a doua medalie ca importanță în stat (2011). Academia Română îi conferă în 2011 Premiul Mihai Eminescu, considerat cea mai înaltă recunoaștere în România pentru opera unui poet român.

C.T.S.

Articolul precedentFloriile- istoric și tradiții
Articolul următorAcțiuni preventive ale polițiștilor în școli
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Domnule cetatean de onoare Corbu Daniel, cand veti fi si un om de onoare si imi veti restitui banii pe care vi i-am dat atunci cand aveati editura la Piatra Neamt? Eu inca mai astept!

Comments are closed.