0:00

Marșul pentru viață și susținerea familiei creștine a adunat sâmbătă, 25 martie, la Târgu Neamț, aproximativ 500 de persoane. Itinerariul a pornit la ora 16, de la Liceul ”Vasile Conta”, unde zeci de elevi ai liceului au afișat mesaje de susținere a familiei creștine și a vieții. Aceștia, conduși de părintele protopop Neculai Axentioi, dar și de alți preoți, s-au îndreptat spre centrul orașului și s-au oprit în Piața Adormirii Maicii Domnului, unde îi așteptau alte sute de oameni. Între ei, și preoți, printre care s-au remarcat arhimandritul Mihail Daniliuc, de la ”Vovidenia”, și directorul Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț, preotul Ioan Mihoc.

Dragi creștini, dragi tineri, bine ați venit la marșul pentru viață! Ne bucurăm să ne regăsim cu toții în această frumoasă atmosferă a bucuriei, a sărbătorii Bunei Vestiri a Maicii Domnului. Sfântul Ioan Gură de Aur spunea, spre sfârșitul secolului al IV-lea, începutul secolului al V-lea, următoarele cuvinte: «Dați-mi o generație de mame bune și voi schimba fața lumii!». Aceste cuvinte sunt valabile și astăzi. Avem nevoie de o generație de mame bune, care să dea bisericii și țării creștini și cetățeni buni. Marșul pentru viață acest lucru urmărește: să promoveze viața, să promoveze familia creștină, nașterea de prunci după voia lui Dumnezeu. Ne rugăm Maicii Domnului să binecuvânteze acțiunea de astăzi de la Târgu Neamț și să dea sănătate tuturor celor prezenți. Ne vom îndrepta spre Casa Culturii, unde părintele profesor Bogdan Ailenei ne va susține o conferință pe această temă. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți! Post binecuvântat în continuare!”, a spus părintele protopop Neculai Axentioi.

Trebuie remarcat faptul că, printre cele 500 de persoane adunate la marș, s-au aflat și aproximativ 20 de eleve de la Seminarul Mănăstirii Agapia, chemate de preotul Surugiu, de la parohia Valea Seacă din comuna Bălțătești și de preotul Croitoru de la parohia satului Urecheni. De asemenea, zeci de elevi de la Seminarul Teologic ”Veniamin Costachi” de la Mânăstirea Neamț au participat la marș, alături de elevi de la Liceul ”Vasile Conta” de la alte școli din oraș. (C.T. STURZU)

Articolul precedentPMP Piatra Neamț vrea mișcare pe bază de legitimație. Ce facem cu restul cetățenilor?
Articolul următorParteneriate pentru educație, cultură și sport la Piatra Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.