pietricica turism
serbarile zapezii

Consilierii locali pietreni PMP Cristian Sauciuc, Marius Ghineț și viceprimarul Bogdan Gavrilescu au inițiat un proiect de hotărâre privind reglementarea accesului elevilor și studenților pe terenurile de sport ale unităților școlare gimnaziale și liceale, după orele de curs. Aleșii respectivi doresc ca ”accesul să se facă pe baza legitimației sau a carnetului de elev/student vizat la zi, indiferent dacă învață sau în respectiva unitate de învățământ”.

Este pusă sub semnul întrebării trecerea acestui proiect în ședința ordinară de Consiliul Local, programată miercuri, 30 martie, întrucât din raportul de specialitate reiese ”inoportunitatea” adoptării lui. Mai clar, doar 10 unități școlare liceale au asigurat serviciul de pază, iar din acestea doar trei (CT Transporturi, CT ”Gheorghe Cartianu” și Liceul Tehnologic Economic-Administrativ) îl au organizat în mod permament. ”În aceste condiții nu poate fi supravegheată și asigurată corecta întrebuințare dar și integritatea dispozitivelor metalice”. Mai mult de atât, ”nicio unitatea școlară nu își asumă responsabilitate pentru eventualele incidente/accidente”. Al treilea motiv ar fi că ”există numeroase reclamații depuse de locatarii de la blocurile din apropiere prin care aceștia se plâng de zgomotul produs de tinerii care practică diverse sporturi până la ore târzii din noapte”.

Proiectul propus de PMP, chiar dacă va trece, nu va rezolva problema, deoarece indolența și lipsa de idei la nivelul consiliului, plus lipsa de bani, nu pot fi compensate cu populism ieftin, heirupist și fără acoperire.

(Ana MOISE)