0:00

Casa unui localnic din Dochia s-a făcut scrum în plină iarnă în urma unui incendiu produs aseară, 26 ianuarie. Apelul pentru ajutor, venit prin numărul unic de urgență 112, a fost înregistrat în dispecerat în jurul orei 21:30. Au intervenit salvatorii de la Punctul de lucru Roznov și Detașamentul de pompieri Piatra Neamț.

“La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case. Din fericire în interiorul locuinței nu se aflau persoane. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile“, anunță ISU Neamț.

Pentru evitarea evenimentelor de acest fel, pompierii recomandă curățarea periodică a coșurilor de fum ce trebuie verificate și reparate de persoane specializate. În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere.

Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Coşurile aflate în apropierea materialelor combustibile (depozite de furaje, păduri etc.) sau cele situate pe acoperişuri combustibile, vor fi prevăzute cu site sau grătare pentru reţinerea scânteilor. Improvizațiile trebuie interzise.

(G. S)

Articolul precedentPersoane în stare de ebrietate, victime în accidente rutiere la Bozieni şi Roman
Articolul următorCereri de finanţare prin Programul „Saligny” pentru drumuri din 11 comune nemţene