ACTUALIZARE 2: Incendiul a fost stins târziu, în noapte, iar pompierii au mai rămas la locul intervenției, să se asigure că au lichidat toate focarele și să stabilească exact ce a fost distrus de foc. Au ars o magazie din lemn, în care proprietarul șinea scule, pe o duprafață de 6 mp, o bucătărie de iarnă de 32 mp, cu toate bunurile din interior, bucătăria de vară de alături, o terasă din lemn și adăpostul de animale, care avea tot 32 mp. S-au făcut scrum, de asemenea lemnele de foc (10 mc) și două tone de fân. Flăcările s-au extins la acoperișul casei, pe care l-au degradat pe o suprafață de 70 mp. A fost degradat și planșeul sufrageriei. Incendiul s-a propagat și la gospodăria vecină, unde a distrus o magazie din scândură, în suprafață de 9 mp, și a degradat o betonieră și sculele din interior. Din cauza temperaturii degajate de ardere au fost afectate două ferestre și o ușă termopan de la locuință. Pompierii au stabilit că totul s-a întâmplat din cauza unei prize defecte, la care s-a produs un scurtcircuit.

******

ACTUALIZARE 1: Focul a pornit de la o magazie şi s-a extins la acoperişul casei. Nouă pompieri acţionează cu 3 autospeciale pentru stingerea incendiului. „Nu sunt victime şi acesta este lucrul cel mai important”, a declarat lt. Marcel Bucur Ţepeş, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. „În momentul acesta (ora 19,15) incendiul este localizat şi se lucrează pentru lichidare”.

********

ŞTIRE INIŢIALĂ: Incendiu devastator la o casă din Dumbrava Roșie, Neamț. Martori de la fața locului vorbesc inclusiv despre două butelii care au explodat, amplificând dezastrul. În zonă a fost întreruptă alimentarea cu curent electric. Fotografii:

Articolul precedent„Dezlegare” la pomana porcului cu recomandări de la DSP
Articolul următorAna Maria Iuganu a participat la Gala Sportului Nemțean
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.