0:00

Campania de informare a copiilor despre regulile igienei dentare a început, în județul Neamț, cu activitatea de la Școala Gimnazială Secuieni (foto pagina de facebook Promovarea Sănătății DSP Neamț).

FOTO. „Cu un zâmbet mai aproape de sănătate” a debutat în școlile din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Cu un zâmbet mai aproape de sănătate!” este campania care se derulează pe parcursul lunii martie în școlile din județ și este organizată de Direcția de Sănătate Publică Neamț. Elevii vor afla cât de importante sunt prevenirea, prin vizita la medicul stomatolog de cel puțin două ori pe an și menținerea sănătății orale prin periajul dinților de minim două ori pe zi, timp de măcar două minute. La acestea se adaugă și o alimentație fără zahăr, băuturi acidulate. „La nivel FOTO. „Cu un zâmbet mai aproape de sănătate” a debutat în școlile din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiijudețean, Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății organizează activități privind problematica sănătății orale, necesitatea și oportunitatea intervențiilor preventive pentru preșcolari și încurajarea formării unor deprinderi sănătoase în ceea ce privește igiena dentară și tratamentul precoce al potențialelor probleme dentare.  Suportul metodologic al campaniei „Cu un zâmbet mai aproape de sănătate!” este asigurat de către Institutul Național de Sănătate Publică în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București”, se precizează într-un comunicat al DSP Neamț.

FOTO. „Cu un zâmbet mai aproape de sănătate” a debutat în școlile din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiStatisticile arată că în România, 7 din 10 copii în vârstă de 6 ani examinați de medicii stomatologi școlari nu au dentiția integră și jumătate dintre ei au nevoie de tratament preventiv sau curativ stomatologic, conform rezultatelor preliminare ale procesului de supraveghere și monitorizare a stării de sănătate orală a copiilor în școli din cadrul Programului Național de Evaluare și Promovare a Sănătății și Educație pentru sănătate, Subprogramul Evaluarea stării de sănătate a copiilor și tinerilor. În ceea ce privește deprinderile de igienă dentară și percepția propriei stări de sănătate orale, din evaluarea opiniei părinților copiilor din grupa de vârstă 6-14 ani, a reieșit că aproximativ 51% dintre repondenți spun că se spală pe dinți de două sau mai multe ori pe zi și 49% consideră că au o stare de sănătate a dinților bună.

C.I.

Articolul precedentS-a certat cu tata și s-a răzbunat pe mașina acestuia
Articolul următorUn tânăr cu o boală rară dus cu elicopterul SMURD la Iaşi