0:00

Un puternic incendiu care a izbucnit în puterea nopții a mistuit casa parohială din localitatea Oanțu, comuna Pângărați. Evenimentul a fost anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112, înregistrat în dispecerat în jurul orei 02:44. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț – 4 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, SVSU Pângărați și Detașamentul de pompieri Târgu Neamț cu o autospecială de stingere.

FOTO Casa parohială din Oanțu distrusă în incendiu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la acoperiș și în mansarda casei, existând posibilitatea generalizării la întreaga construcție, dar și la casa praznicală care se afla la o distanță  apropiată. Doi adulți și trei copii s-au autoevacuat din interiorul locuinței până la sosirea forțelor de intervenție.

Flăcările au transformat în scrum acoperișul si mansarda casei pe o suprafață de aproximativ 300 mp, tâmplăria aferentă de la șapte ferestre și o ușă, mobilier, articole textile și aparate electrocasnice. A fost deteriorată izolația exterioară a casei pe o suprafață de aproximativ 100 mp, planșeul locuinței pe o suprafață de aproximativ 200 mp și alte bunuri.

„O femeie în vârstă de 37 de ani a fost asistată medical de echipajul SMURD la locul evenimentului, deoarece a suferit atac de panică. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului”, anunță ISU Neamț. Misiunea de stingere a incendiului a fost de durată și s-a încheiat în jurul orei 07:00. (G.S.; FOTO/VIDEO: ISU Neamț)

Articolul precedentAccident cu 4 victime la Vad
Articolul următorFOTO/VIDEO A început Piatra Fest 2024
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.