pietricica turism

Două persoane au murit şi alte două au fost rănite, în urma unui cumplit eveniment rutier, petrecut sâmbătă, 4 februarie, în Iaşi, la intersecția dintre Șoseaua Nicolina și Aleea Rozelor, informează IPJ Iaşi.

“Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că un tânăr de 25 ani,în timp ce ar fi condus un autoturism pe Șoseaua Nicolina, ar fi efectuat depășirea neregulamentară a unei coloane de vehicule, aflată în așteptare la semafor, și ar fi pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului electric intrând în coliziune cu un autoturism condus de o femeie. În urma impactului, cele două autoturisme ar fi fost proiectate în alte autoturisme, oprite la semafor. După producerea evenimentului rutier, conducătorul autoturismului, în vârstă de 25 ani, ar fi părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliție”, precizează IPJ Iaşi. 

Ulterior, la ora 15;00, tânărul s-a prezentat la sediul Serviciului Rutier, declarând că a condus autoturismul în momentul producerii accidentului. El a fost testat alcoolscopic, stabilindu-se că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

“În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut pentru 24 ore, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, mai precizează IPJ Iaşi. (ZCH NEWS; FOTO: Facebook)